marți, 19 februarie 2013

Femeia = obiect sexual

Femeile sunt niste obiecte sexuale. Da. Am zis-o. Dintotdeauna au fost si asa vor fi si in viitor. Chiar daca ele sustin in toate colturile ca nu sunt si nu vor sa fie, realitatea e alta. Existenta femeii e legata de sexualitate si daca si-ar pierde sexualitatea, femeile nu ar mai fi femei (s-ar numi probabil gaste sau gaite). Le place sa fie admirate, le place sa fie curtate, le place sa fie bagate in seama, le place sa fie posedate si mai ales le place sa fie considerate niste simple obiecte sexual si nimic mai mult. Sigur ca nicio femeie nu va recunoaste asta. De ce ar face-o? Daca ar face-o si-ar pierde din mister. In plus, sunt convins ca majoritatea femeilor nu au respect pentru cei care le considera mai mult decat sunt. Si asta pentru ca indirect cine considera o femeie mai mult decat un obiect sexual are si pretentii de la ea. Ori femeilor nu le place responsabilitatea. Responsabilitatea e pentru barbati. Si ca paradox, cu cat o femeie e mai realizata din punct de vedere intelectual si profesional cu atat tanjeste mai mult sa fie degradata si considerata in intimidate numai o curva buna de folosit. Cu toate astea femeile tin la imaginea lor intrucat sunt animale de conformism ridicat si ele stiu ca barbatilor nu le plac curvele decat pentru calarit si nu si pentru luat de nevasta. Si atunci ele adopta o fatada de fete bune pentru care isi vor vinde si sufletul ca sa-si pastreze imaginea publica intacta. Daca vrei sa jignesti o femeie nu-i spui proasta. Ca nu are efect. Pur si simplu nu-i pasa. Ii spui urata si mai ales curva. Cuvintele astea doua pot sa duc o femeie la spitalul de nebuni daca i le spui in public, de fata cu altii. Insa in spatele usilor inchise cuvantul curva le umezeste mai rau ca o seara ploioasa in padurea amazoniana.  Pentru ca sunt curve dar sunt curvele doar celor care stiu sa le umezeasca.

Si dovada ca sunt niste obiecte sexuale e ca din nastere femeile vor face tot posibilul sa arate bine. Se supun la cele mai indracite operatii doar sa-si modifice aspectul. Surprinzator (si paradoxal, la fel cum e totul legat de femei) cu cat o femeie arata mai bine cu atat va avea o stima de sine mai scazuta si cu atata isi va dori sa arate si mai bine, ca intr-un cerc vicios fara iesire. Isi vopsesc parul, isi penseaza  sprancele, isi epileaza fiecare fir de par indiferent de zona, se imbraca in haine cat mai incomode dar cat mai revelatoare, umbla pe catalige, isi modifica sanii, buzele, fundul, nasul ba unele isi fac si operatii de re-atasare a himenului. Dupa care urla ca au fost asuprite de-a lungul istoriei si ca nu li s-a dat voie sa arate cat de mult pot ele si ca au fost folosite numai la pat, la bucatarie si la crescut copii si ingrijit bolnavi si batrani. Pai cine le-a tinut? Sa puna mana si sa picteze. Sa sape dupa zinc si cupru. Sa traga fire electrice. Sa taie copaci. Sa studieze atomii. Sa inventeze masinarii. Dar nu o sa o faca. Pentru ca nu vor. Preocuparea majora a femeii a fost dintotdeauna sa arate cat mai bine si cat mai tanara ca sa-si poate agata un barbat de barbat. Ia sa vedem noi ce zice o lege din secolul 18th din Anglia (cica nu a fost promulgata de Parlamentul Britanic dar macar s-a discutat).


"An Act to protect men from being beguiled into marriage by false adornments.
All women, of whatever rank, age, profession or degree, whether virgins, maids or widows, that shall, from and after such Act, impose upon, seduce or betray into matrimony, any of His Majesty's subjects, by the scents, paints, cosmetic washes, artificial teeth, false hair, Spanish wool, iron stays, hoops, high-heeled shoes and bolstered hips, shall incur the penalty of the law in force against witchcraft and like misdemeanours and that the marriage upon conviction shall stand null and void."
    
Deci legea isi dorea sa impiedice femeile folosirea diverselor “smecherii” menite de a le imbunatati infatisaraea in scopul agatarii prin “inselaciune” a unui sot. Cititi cu atentie textul ca atata engleza trebuie sa stiti.

 
Tinuta asta e facuta sa arati cat mai bine (mijloc aparent subtire, coapse aparent marite, sani aparent mariti si scosi la iveala, par aparent bogat si inzorzonat etc). Nu e facuta nici pentru lucrat in mina, nici pentru descoperirea penicinilei, nici pentru studiera planetei Jupiter si nici macar pentru pictat Capela Sixtina. Si sa nu uitam de toate parfumurile, pomezile, uleiurile si balsamurile care acopera toata fata si corpul (binenteles inventate si produse tot de catre barbati).

Prietenul nostru Schopenhauer zicea:

"With girls, Nature has had in view what is called in a dramatic sense a “striking effect,” for she endows them for a few years with a richness of beauty and a, fulness of charm at the expense of the rest of their lives; so that they may during these years ensnare the fantasy of a man to such a degree as to make him rush into taking the honourable care of them, in some kind of form, for a lifetime—a step which would not seem sufficiently justified if he only considered the matter."

Deci femeile vor face tot posibilul sa arate cat mai bine atat pentru barbati cat mai ales pentru alte femei.  Barbatii trebuie sedusi si subjugati de frumusetea lor (si mirosul de sex) iar femeile rivale trebuie alungate si umilite (iar femeile prietene sa moara de ciuda).
Asa ca de cand se stiu ele, femeile au perfectionat arta machiajului, mai ales stiind ca barbatii sunt creaturi vizuale. 


Acu', mai toti barbatii, mai devreme sau mai tarziu se vor confrunta dimineata uneori cu experienta unei femeii nu atat de bunoaca (ca sa nu zicem mult mai nasoala) decat in seara precedenta. De astea am vazut destule. Eu o sa va povestesc pe scurt ceva pe invers.



Odata acu’ ceva timp trebuia sa merg (ca parte expozanta) la un mare expozitie mare de un anumit profil (la Bucale). Si firma cea mare si bengoasa la care lucram a decis sa angajeze vreo 25 de gagici ca hostesse pentru toti smecherii si strainezii care urmau sa ne viziteze. Jumate de gagici urmau sa fie alese din targul asta de provincie de unde eram si cealalta jumatate urmau sa fie selectionate in Bucuresti de o binecunoscuta doamna a modei romanesti (la care nu-i spunem numele ca nu e frumos). Si cum tipul care organiza treburile astea administrative era de treaba a zis sa-mi faca un favor si sa ma puna direct in autocarul cu hostesse de la Targul lui Peste la Bucale. Pe mine si doua colege de la firma, si restul numai hostesse. Am zis ca asa noroc vine o data la 20 de ani. Si bucuros nevoie mare, intr-o dimineata de toamna devreme, sambata, imi iau colegele si ma duc spre firma de unde trebuia sa ne duca autocarul spre Bucale. Si cand ajungem, hostessele erau deja venite. Ba, da naspete toate!!! Sa mor nu alta. Am si comentat colegelor ca “decat naspetele astea mai bine va puneau pe voi”. Sincer, asteptam numai bunoace pentru ca stiam la ce nivele inalte sa invartea distinsa firma. Si dezamagit ma urc in autocar si mergem la Bucale. Pana acolo, si intrucat nu era asa de repede de ajuns, am crezut ca mor de la mirosul de estrogen, parfumuri de toate felurile, si cine stie poate chiar si ceva mirosuri menstruale. 12 gagici + 2 colege. Total 14 gagici plus eu si soferul. Cand am ajuns spre seara la Bucale am crezut ca nu o sa mai traiesc. Si de atunci am inventat zicala ”14 gagici in 14 zile diferite, nu toate in aceeasi zi”. A doua zi, prima zi de expozitie, ajung pe la vreo 10. Toate hostessele (inclusiv cele din Bucale) prezente deja la datorie (adica sa-si etaleze tatele, cracii, curul, parul etc). Bai, numai bunaciuni. Una si una. Toti baiatii din vanzari/comerciali erau lesinati, dadeau cap in cap ca berbecii. Si intreb ca prostu' ”Bunaciunile astea sunt din Bucuresti?” Si aia zic “Pai tu nu le stii? N-ai venit cu ele in autocar?”........Sa lesin nu alta. Naspetele se transformasera peste noapte in niste bunaciuni. Pe toata durata expozitiei n-am fost bun de nimica. Si acuma am intiparut pe retina si pe creier dimineata aia cand aratau asa de zgribulite si uratele, seara cand era sa vomit de atata estrogen si a doua zi cand toate erau transformate in niste bunaciuni, ca niste fluturi superbi din niste larve gretoase. Si asa mi-a ramas intiparat in minte, ca pe un CD-R, fara posibilitatea de a fi sters/inregistrat peste.

Si intrebarea e, mai bine sa stea femeile asa nemachiate si neranjate si fara sa inspire prea multe sau se se aranjeze si sa ne vanda iluzii? Ca niste larve care se transforma in fluturi, apoi iarasi in larve, si iarasi in fluturi. Ca o iluzie. Cred ca prefer iluziile. Ca daca nici iluzii nu ofera femeile, la ce sa ne mai asteptam?
Asa ca, faceti un favor femeilor si tratati-le asa cum (in secret) isi doresc ele. Ca obiecte sexuale. Nu se vor supara. Dimpotriva.  

P.S.
In incheiere, ca sa nu ziceti ca v-am provocat prea multa depresie va pun doua clipuri cu o gagica foarte haioasa. Clipurile sunt numai bune pentru subiectul discutat asa ca.....enjoy! 



42 de comentarii:

  1. Tu chiar ai o problema. No shit! Un mic sfat: iesi din casa, cauta o femeie pe care sa o intelegi, nu sa o diseci, si nu mai poza in atotcunoscatorul secolului 21. Eventual, ai putea sa si futi! Daca poti, desi avand in vedere comportamentul tau cred ca mai mult vorbesti decat sa infaptuiesti. In general, cei ce dau mult din gura dau putin din cur. Si by the way nu sunt chiar mamaie, dragul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O doamna autentica care vorbeste ca o mahalagioaca autentica. Exact pe gustul meu. Cred ca m-am indragostit...si sunt foarte fericit!

      Ștergere
  2. well done papi, well done :))
    nu am ce sa-ti contest, ci doar sa fac mici precizari pe baza textului.
    anonim este deranjat/a de stilul tau putin...obraznic ce-i drept, eu trec peste el.
    iti place sa folosesti cuvinte "dure" cum ar fi "curva" pentru ca stii ca deranjeaza. iti place sa stii ca deranjezi. pe principiul mai bine sunt deranjant decat indiferent ;)
    exista si femei "cuminti" ! asta nu inseamna neaparat ca sunt cuminti in sensul in care interpretezi poate tu cuminteia.
    daca sunt cuminti deranjate de textele tale, asta e, soarta. :) vor trece peste cu siguranta.
    tu vorbesti aici despre...instincte primare. sexul asta este, un instinct primar.
    si, sa fim sinceri, daca ii spui unei femei ca nu o doresti dpdv sexual e ca si cum i-ai taia capul, de aici poate si modul tau "murdar" de exprimare.
    haide sa comparam chestia asta cu condusul.
    sunt femei care pur si simplu vor sa stea in dreapta, desi poate ca tanjesc sa simta senzatia din stanga :))
    si, sunt femei care vor sa invarta volanul dupa bunul plac, sa simta fiecare vibratie sub talpa, sa simta fiecare sunet invadand-o, sa simta fiecare frana pana-n gat, pur si simplu le place scartul ! :))
    categoric orice femeie vrea sa fie dorita. doar ca unele sunt exagerat de preocupate de aparente, si, trebuie sa admitem, aparentele de cele mai multe ori trebuie pastrate ! este imperios necesar, cum s-ar spune.
    penru barbati este mai simplu sa-si etaleze instinctele primare nepasandu-le de ceilalti masculi.
    femile insa sunt mai atente cand vine vorba de aparente, dupa cum spuneam unele exagerat de atente, astfel incat ajung chiar sa-si reprime instinctul primar.
    so, cu alte cuvinte, femeile sunt asa cum spui tu, doar ca...vor fi vizibl deranjate de modul direct si fara perdea in care o spui.

    si, sa nu facem confunzii. una este sa-i spui partenerei tale in timp ce va... "desfasurati " o replica de genul "curva mica ce esti" si alta e sa i-o spui unei potentiale partenere inainte de a se produce acel click " ce curva esti"
    poate ca unele vor ceda si in cea de-a doua varianta, ceea ce face diferenta intre o curva "cu acte" si una doar cu numele :))

    sunt convinsa ca nu esti badaran in exprimare cand vine vorba de interactiunea cu o femeie, dar nu esti nici cel mai romantic. asadar, esti compatibil doar cu un anumit gen de femei, cele dezinhibate.
    pe cele usor timorate ai sa le sperii, insa, daca intrezaresti ceva dincolo de intimidarea lor vei schimba foaia :)) asteptand momentul oportun sa-ti arati naravul :))

    iubirea si chestiile sensibile sunt alta mancare de peste, asta este clar.

    idealul cred ca se atinge atunci cand le poti impleti pe amndoua. cam greu, nu imposibil insa.
    e clar ca la inceput "ne futem". bine ar fi sa invatam sa facem dragoste in timp ce ne futem. gustul este senzational, nu stiu cat dureaza insa :)
    e trist cand el fute si ea asteapta dragoste.
    e trist si cand te futi de dragul lui sperand ca vine si partea cu dragostea.
    asa ca, bine ar fi ca partenerii sa fie compatibili in primul rand in gandirea in ceea ce priveste actiunile amoroase .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "si, sa nu facem confunzii. una este sa-i spui partenerei tale in timp ce va... "desfasurati " o replica de genul "curva mica ce esti" si alta e sa i-o spui unei potentiale partenere inainte de a se produce acel click " ce curva esti"
      poate ca unele vor ceda si in cea de-a doua varianta, ceea ce face diferenta intre o curva "cu acte" si una doar cu numele :))"

      Cred ca am mentionat asta. "Insa in spatele usilor inchise cuvantul curva le umezeste mai rau ca o seara ploioasa in padurea amazoniana."

      "sunt convinsa ca nu esti badaran in exprimare cand vine vorba de interactiunea cu o femeie, dar nu esti nici cel mai romantic. asadar, esti compatibil doar cu un anumit gen de femei, cele dezinhibate."

      Sa stii ca sunt mai degraba sunt "compatibil" cu inhibatele. Intrucat ele nu aud tot timpul asa ceva.

      Ștergere
    2. :)) da, da, inhibatele :))
      am si precizat, daca se intrezareste ceva dincolo de aceasta imagine, sigur schimbi foaia ;)
      asta este la fel ca treaba cu "good girls like bad boys " :)

      Ștergere
    3. But I dont wanna be a badboy (Seinfeld's voice)
      http://www.youtube.com/watch?v=iRER1Rbg9_o

      Ștergere
    4. :)))
      vocea ta sau nimic ! cat de smiorcait poti sa fii? :))

      Ștergere
    5. sincer, as fi vrut sa-ti spun: u dont, but i do :)))

      Ștergere
    6. hahaha, dar vezi ce fata sincera sunt io cu tine
      ?!

      Ștergere
  3. Cred că Papillon are niște așteptări care nu i s-au împlinit. De ce? Pentru că nu caută ce trebuie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lili, sunt ochi si urechi. Invata-ma. Ce sa caut?

      Ștergere
    2. Dincolo de aspect și dincolo de cuvinte. Poate trebuie să mai aștepți sau poate trebuie să mai lași de la tine, poate nu cauți unde trebuie. Ce-ar fi să cauți pe la... biserici? Habar n-ai ce oameni găsești acolo. Eu am găsit acolo oameni inteligenți, cu calități morale și fără să fie fanatici... Dar, de obicei, găsești oamenii care ți se aseamănă... Sau... ce dă Domnul!
      Dacă tu cauți numai bunăciuni, ce te aștepți să găsești????
      Dacă îmi mai vine vreo idee, o să-ți spun.

      Ștergere
    3. Ok. Deci la biserica. Bun. Dar la care ca sunt mai multe. Banuiesc ca numai la aia Ortodoxa te refereai? E ok daca ma duc si la Catolici? La Reformati? Da' la pocaiti? Ce zici de iehovisti? La sinagogi am voie? Dar la temple budiste sau Shinto? M-ai confuzat!

      Si mai faci o greseala mare care o face mai toata lumea asa ca te iert. Foarte mare. Sa vedem daca stii ce presupunere ingrozitor de gresita ai facut. Crezi ca poti sa raspunzi singura? (nu se refera la biserica).

      Ștergere
  4. Eu ştiu că nu sunt frumoasă şi am admis de hăhăhă că-s curvă. Zi-mi asta în faţă şi o să obţii o preafrumoasă ridicare din umeri. Dacă-i adevăr, la ce dracu să mă ascund după deşt. Că Piersic e la Cluuj.

    În schimb nu te sfătuiesc să mă faci nici proastă, nici obiect sexual, dacă eşti în faţă în faţă cu mine. Cât despre responsabilităţi?
    Să fii tu iubit câte mi-am asumat de bună-voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu crezi ca dorinta de a-ti asuma responsabilitati (si implicit de a te sacrifica) poate proveni din "complexul de victima"? Paradoxal multe femei fac asta si nici nu sunt constiente. Femeile daca isi asuma responsabilitati (si implicit se sacrifica) nu o fac neaparat pentru ca le place responsabilitatea si sacrificiul (anormale pentru o femeie) ci pentru imaginea de sine, pentru a se simti mai implinite de sine.

      Ștergere
    2. ....sau a obtine sprijin, mila, compatimire, laude din partea celor din jur.

      Ștergere
  5. „Si ca paradox, cu cat o femeie e mai realizata din punct de vedere intelectual si profesional cu atat tanjeste mai mult sa fie degradata si considerata in intimidate numai o curva buna de folosit.”

    De aceea relația de tip BDSM cu el dominant pare a fi cel mai bun mod de „organizare” a vieții sexuale moderne :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte dificil cu femeile "realizate". Social/cultural vor sa domine iar biologic sa fie dominate. Se naste o disonanta cognitiva care le da peste cap si nu le mai satisafce nimica. Observatia ta e corecta dar se limiteaza DOAR la o relatie sexuala (cum ai zis).

      Ștergere
    2. Mie mi se pare foarte incitant.

      Ștergere
  6. Ma simt ca un presedinte in exercitiu. Criticat, contestat si huiduit in fiecare zi a mandatului dar la fiecare noua tura de alegeri ales printr-o majoritate covarsitoare.
    Semnat, al dvs. umil si serviabil presedinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nasoala comparatie...

      Ștergere
    2. E perfecta. Dar nu te gandi la un anumit presedinte al unei anumite tari ci la un presedinte imaginar al unei tari imaginare.

      Ștergere
    3. no can do, sorry...
      acum mi te imaginez un fel de base...pfff, ai stricat tot, absolut TOT ! :))
      sa nu mai spun ca imi imaginez ca esti un corupt si un mincinos...pfff

      ma papi ma, asa te-am invatat eu sa vorbesti despre tine?!

      Ștergere
    4. Fiecare tara are un Base, un Victoras, un Cacarau, un Diaconescu. Doar ca Baseii/Victorasi/Cacarai unora sunt mai frumosi, mai carismatici si cu capu mai plin. Iar altii au Basei/Victorasi/Cacarai si mai urati, si mai rai si mai criminali. Fiecare dupa norocul geografic. Singurul politician cu care am votat vreodata a fost Ron Paul in 2008.
      Dar ajunge cu politica.
      Daca vrei un presedinte real imagineaza-ma ca sunt Bokassa. Nu s-a multumit sa fie doar presedinte s-a auto-proclamat si imparat. Totdeauna mi-a placut de numele lui. BOKASSA! BOKASSA!Se zvonea ca a fost si canibal (infirmat pana la urma).

      Ștergere
    5. pai da, un negru, ce altceva iti puteai alege si tu !
      :))

      lasa papi, stai linistit, nu mi te imaginez in niciun fel ;) e mai bine asa, stiu io de ce ;)

      Ștergere
  7. Repet intrebarea, de data asta pentru toata lumea nu doar pentru Lili.

    Ce eroare grosolana de atribuire/asociatie face Lili in comentariul ei?

    Aceasta eroare sau conceptie gresita am obervat-o la foarte multa lume!!!

    "Dincolo de aspect și dincolo de cuvinte. Poate trebuie să mai aștepți sau poate trebuie să mai lași de la tine, poate nu cauți unde trebuie. Ce-ar fi să cauți pe la... biserici? Habar n-ai ce oameni găsești acolo. Eu am găsit acolo oameni inteligenți, cu calități morale și fără să fie fanatici... Dar, de obicei, găsești oamenii care ți se aseamănă... Sau... ce dă Domnul!
    Dacă tu cauți numai bunăciuni, ce te aștepți să găsești????
    Dacă îmi mai vine vreo idee, o să-ți spun. "

    RăspundețiȘtergere
  8. eu una nu stiu ce-i in mintea ta aia murdara :))

    dar, in acelasi timp nu ti-as recomanda sa nu mai cauti bunaciuni ci din contra. adica o viata ai, traieste-o ! daca-ti plac bunaciunile pe alea cauta-le !
    si totusi... de ce sa le cauti? nu te cauta ele? :))
    mwahahaha :))

    p.s. nu-mi pot exprima o parere serioasa in acest moment. sunt prea zambareata ca sa ma apuc sa filozofez :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No comment yet. Sa vedem ce mai zicea lumea (daca mai zice). In orice caz postarea viitoare va fi despre misconceptia asta facuta de Lili. Mi-a dat peste capul planul de postari. Vroiam sa scriu "Apocalipsa dupa Femei". O aman asadar.

      Ștergere
    2. Eu am pus acolo variante, dar am uitat să le dau alineat! Ha! Ha!
      În orice caz, trebuie să cauți iubire, nu altceva! Uneori, mai găsești...
      Când am zis că găsești oamenii care ți se aseamănă, nu m-am referit la biserici, că i-ai găsi acolo, ci că atragi acel tip de oameni cu care te completezi sau ai puncte comune...
      Când am pomenit de biserici mi-am amintit de ce a spus cineva, că nu ai cum să găsești oameni credincioși, de exemplu, decât în locul potrivit (asta ca exemplu și pentru alte căutări!).
      Când am zis ,,Ce dă Domnul”, m-am gândit că există și o soartă care are un curs greu de schimbat, de multe ori.
      Poți găsi o grămadă de bunăciuni și inteligente și... nu mai știu cum, dar dacă lipsește scânteia (parcă mai spunea cineva)...
      Și, mai spunea altcineva: mai întâi oferă (emană, transmite) iubire pentru orice sau oricine (câine, copil, femeie, natură etc.) dacă vrei să primești înapoi...
      În rest nu știu ce eroare grosolană am făcut!!!! Ha! Ha! Ha!

      Ștergere
    3. Ce curioasa esti sa afli despre eroarea grosolana facuta!

      Ștergere
    4. Bineînțeles! Vrei să stau să analizez?

      Ștergere
  9. pfff :))))
    tu chiar iti iei atributiile de guru in serios, nu gluma.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adorabile cele doua clipuri. Faza cu geanta, tocmai o relevam si eu partial. Urma sa spun ce tin fetele in poseta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vazut ce diferenta intre cum arata machiata si cum arata nemachiata? As iesi cu ea machiata. E bunicica. MACHIATA! Plus ca e foarte haioasa. De mult n-am vazut o femeie asa de haioasa.

      Ștergere
  11. Ha, în sfârșit reușesc să citesc și eu articolul :))

    Nu cred că femeilor le place să fie considerate simple obiecte sexuale, nu la modul conștient cel puțin. De fapt, la modul conștient, e o împotrivire energică vizavi de chestia asta. Menționez doar ca o comparație cu celălalte aspecte - să fie admirate, curtate, posedate, băgate în seamă - chestii pe care cele mai multe le-ar recunoaște cu ușurință.
    Le place asta în intimitate, da. Asta dacă se simt suficient de confortabil cu respectivul, încât această considerare să nu fie resimțită ca o desconsiderare. Dacă social ar fi acceptabil sau considerat ca o valoare, să fii considerat obiect sexual ar fi ok și ar crește stima de sine. Dar cum nu e....

    Cred că am zis mai frumos ce ai zis și tu, de fapt :)))
    Femeile fac incredibil de multe chestii stupide pentru a-și atinge unele scopuri. Și partea tristă e că foarte multe nici nu conștientizează de ce naiba se chinuie pe tocurile alea de 15cm în fiecare zi, de exemplu (ținuta aia din poză nu mai e la modă, dar tocurile vor mai rămâne mult și bine)

    Haioasă întâmplarea, pertinentă întrebarea din final. Eu aș zice că un machiaj care să fie cât mai aproape de realitate e ok. Nu trebuie să te faci pagină de revistă la propriu, dar poți să îți evidențiezi puțin trăsăturile. O iluzie mai temperată, atât cât să fie cel puțin acceptabil pentru voi, dar să nu producă traume în momentele în care nu se ,,manifestă”.

    Uite, la poza pe care ai pus-o, machiajul e exagerat și din start, chiar și fără imaginea din stânga, îmi creează senzația de fals. Tipa nu are trăsături urâte, dovadă faptul că aceleași trăsături au produs imaginea aia de revistă. Dar, ca idee, un ruj, puțin machiaj la ochi, ceva pentru cearcăne era suficient. Cât să îi prindă puțină viață, fața.
    Aaa, am observat că de cele mai multe ori, părul face diferențe majore în aspectul unei femei :P

    Tipa, Jenna, e amuzantă, da. Am descoperit-o și eu recent, dar cele două video-uri nu le văzusem :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca nu le place la modul constient. Nici nu am zis asta. Dar atractia nu e constienta asa ca...

      Da, parul e foarte important. Si nu mi se pare extraordinar de machiata rusoaica aia. Tu ai vazut cum se cheameaza romancele? La nunti nu te duci? Pe Facebook nu te uiti?

      Ștergere
    2. Nunțile nu-mi plac, dar mai fac câte o excepție o dată la câțiva ani :))
      Mie mi se pare foarte machiată, pentru că mă gândesc cum ar fi să îmi atârn eu pe față atâta cremă. Și cum mie nu mi-ar plăcea, mi se pare că e mult. La fel cum mi se pare că se machiază și româncele, foarte multe dintre ele. Da, și pe facebook (aici e la puterea a doua, că mai sunt și pozele editateeee). Eu nu mă refer la ruj sau la machiajul de la ochi. Mă refer la ce are pus pe față - fond de ten și nu știu ce :)

      Ștergere
    3. Da. Si la fata. Mi se pare machiata "normal". Nimic neobisnuit. Oricum, inchipuieti ca esti barbat si te trezesti langa o "demachiata". Asta ar fi echivalentul, ca femeie, sa te culci langa Alain Delon si sa te trezesti langa Nicolae Guta. :)

      Ștergere
    4. Da, bine, normal dacă te raportezi la majoritate, anormal dacă te raportezi la funcționalitate (și realitate chiar). Părerea mea :P
      Da, relevante exemple :))

      Ștergere
  12. Femeile cu stima de sine scazuta se considera obiecte sexuale si se ofera pt ca nu se valorizeaza pe ele, (este un complex de inferioritate ),dar astfel de "barbati", care considera femeia un obiect si ei sunt cu stima de sine scazuta. Tu ai o gandire lipsita de respect fata de femei, tu injosesti neputincioasele femei cu stima de sine scazuta, o femeie normala la cap, care se respecta nu s ar uita la cineva care gandeste fara respect. Exista si barbati normali, care se respecta si respecta si femeia, dar sunt mai rari si au avut mame si tati care au stiut cum sa i educe cu respect si consideratie fata de fiinta umana.

    RăspundețiȘtergere